Kerekes György

Makronóm Intézet szakmai vezetője

1978-ban született, biológusként kezdte tanulmányait, majd környezetvédelmi szakjogászként végzett. 2004-től részese valamilyen formában az állami exportfejlesztésnek és befektetésösztönzésnek, a többször átalakított ügynökségben különböző pozíciókban, de mindig a magyar cégek külföldi lehetőségeinek bővítésén dolgozott. Az állami exportösztönzést 2015-ben hagyta el, és az elmúlt években Délkelet-Ázsiában tanácsadóként segített magyar vállalkozásoknak piacra jutni. 2020-ban a Klímapolitikai Intézet elindulását koordinálta, majd az idei évtől az új Makronóm Intézet szakmai vezetője lett. A növények és madarak világát még mindig jobban érti, mint a gazdaságot, de az elmúlt 15 évben több száz hazai kkv-val került kapcsolatba, mikro- és nagyobb vállalatokkal, tradicionális iparágakat és hightech innovációt képviselő cégekkel egyaránt.

Murányi Gergely

TEQBALL – Tanítsunk Magyarországért: diplomáciai kapcsolatokért felelős vezető

A Teqball előtt a filmszakmában dolgozott amiről a Teqball miatt váltott. 2013-ban csatlakozott alapító kollégaként az akkor még csak ötlet szinten létező innováció fejlesztéséhez, ahová Borsányi Gábor a játék megálmodója invitálta meg. 2014-től, mikor már hivatalosan is cégként kezdtek el tevékenykedni. Ekkor az arculatért, a marketingért, a kommunikációért illetve operatív feladatokért felelt, majd 2019-től kezdve a Teqball valamint a Nemzetközi Sportszövetség jótékonysági projektjeiért és a diplomáciai kapcsolatokért volt a felelős. Ma Gergely koordinál minden jótékonysági programot, valamint rendkívül szorosan együtt dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériummal. Feladata a miniszteri szintű átadók előkészítése a Teqball részéről, de mindemellett részt vesz nemzetközi egyeztetéseken is ahol a Nemzetközi Szövetséget képviseli. Alapító kollgaként persze a feladatok nem ennyire egyértelműen körülhatárolhatók, így emelett természetesen sok más stratégiai és operatív kérdés is hozzá tartozik.

György László

Innovációs és Technológiai Minisztérium – gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, a Neumann János Egyetem docense, az ELTE adjunktusa. Kinevezéséig a Századvég-cégcsoport vezető közgazdásza, valamint a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatója volt. Az egyetemen gazdaságpolitikát, külgazdaságtant, valamint nemzetközi kapcsolatok elmélete tantárgyakat oktat. Mesterdiplomáját a St. Gallen egyetemen szerezte 2004-ben, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen MBA-t (2008) és PhD-t (2013) szerzett. Első könyve „Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója” címen jelent meg magyarul (2017) és angolul (2019).

Kiss Enikő

Alapító, tulajdonos

Kiss Enikő többszörös magyar bajnok, válogatott hétpróbázó volt, a versenysportolás mellett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát.

A sportolás befejezését követően évekig tartó útkeresés következett, míg rá nem jött, hogy azzal szeretne foglalkozni, ami kiskorától kezdve a hobbija: a sütés-főzés és valami újnak a kísérletezése. Így alakult meg 2014-ben az ALL IN natural food márka, aminek a fő célja az ízletes paleo & vegán élelmiszerek megalkotása. A kezdetben még csak jégkrémeket készítő cég gyors növekedésbe kezdett, a folyamatos termékfejlesztés pedig a mai napig tart. Mostanra már több mint 70 glutén,-tej,-tojás,-szója,-és hozzáadott cukortól mentes termékből áll a paletta, melyeket a saját webshopon kívül, országszerte az Interspar üzletekben és több mint 200 viszonteladó partner körében értékesítenek.